Parajumpers

Parajumpers was in eerste instantie een project tussen Ape en de bekende ontwerper Massimo Rossetti. Hij ontwierp al jaren bovenkleding voor mannen en vrouwen, maar importeerde de Amerikaanse trends ook in Italië. Het resultaat van deze unieke samenwerking is een innovatieve collectie van bovenkleding met handige details. De ontwerpen waren vooral bedoeld om functioneel te zijn, niet om er perfect of stijlvol uit te zien.

De inspiratie van deze parajumpers komen van de mannen van het 210th Rescue Squadron die zijn opgeleid voor extreme redding missies en bergingen op de meest afgelegen plekken. Of het nu gaat om missies op zee, in de bergen of tussen de rotsen deze mannen gaan geen uitdaging uit de weg.
Deze mannen heten de PJ’s (de afkorting van parajumpers”. Ze zijn taai, ontzettend moedig en daarbij de grote inspiratie van deze jassen.

Parajumpers  jassen

De jassen zelf zijn gefabriceerd van nylon, een stevig materiaal dat moeizaam slijt. Het heeft een uitneembare voering die gemaakt is van watten. Dit zorgt ervoor dat de persoon die de jas draagt goed warm blijft. De jas heeft ook een capuchon met bontrand waardoor ook je hoofd goed bedekt kan blijven. Aan de voorkant van de jas zit een grote multi-cargozak met een ritssluiting met drie vakken. Deze vakken kunnen gebruikt worden voor accessoires en belangrijke spullen voor tijdens en missie.

Hun motto is “That others may life.” Dit betekent in het Nederlands “Dat anderen mogen leven” en dat is ook precies waar de PJ’s voor staan. Deze mannen wagen hun eigen leven voor die van anderen en worden hierdoor zwaar gewaardeerd.

Populariteit van de jassen

De populariteit van deze jassen is de afgelopen jaren ook enorm toegenomen, niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Er is momenteel ook een zomerjas uitgebracht gevuld met echt dons. Het zijn lichte jassen die overal mee gecombineerd kunnen worden. Het is een ideale jas voor laagjes en daarbij dus ook handig voor de herfst en het voorjaar. Zo kan je bij elk seizoen een andere PJ dragen die bij de weersomstandigheden passen.