Hoe onderhoud je een tractor op de juiste manier?

Als je een tractor goed onderhoudt doe je er natuurlijk heel wat jaartjes langer mee. Er zijn wat verschillen tussen het onderhoud van een tractor en dat van een auto bijvoorbeeld. Er is ook geen eenduidige onderhoudsgids die je kan raadplegen en die toepasbaar is op alle types tractoren. Je zal dus toch moeten zorgen dat je weet hoe je de tractor goed kan onderhouden.

Wat kan je allemaal doen om jouw tractor goed te onderhouden

Om een tractor te onderhouden kan je de volgende dingen doen.

  • Bestudeer de gebruikershandleiding. Er zijn speciale instructies voor het onderhoud van een tractor. Mocht je geen handleiding hebben zorg dan dat je er eentje vindt. In een gebruikershandleiding vind je een schema wat je inzicht geeft in het onderhoud. Je ziet in deze handleiding bijvoorbeeld welke filters er zo nu en dan verwisseld moeten worden. 
  • Specificaties. Hier vind je een tabel van de soorten vloeistof en waar die in moeten. Ook vind je hier de bandenspanning die nodig is en de aanhaalmomenten. 
  • Schaf wat gereedschap aan. Het is handig wat verschillende tangen en sleutels aan te schaffen of te lenen.
  • Bescherm de tractor tegen weersinvloeden. Een kleine tractor heeft vaak geen cabine. Zorg dus dat de tractor overdekt staat om hem te beschermen. 
  • Kijk echt geregeld de vloeistoffen na. 
  • Check de bandenspanning op tijd.
  • Zorg ervoor dat de remmen goed worden bijgesteld.
  • Houdt de temperatuur en de toerenteller in het oog, dat spreekt eigenlijk voor zich. 

Laat de tractor, zeker met een dieselmotor, goed opwarmen. In de zomer is een korte opwarming voldoende, in de winter doet hij er iets langer over om de motor goed te verwarmen. Het is niet goed om de toeren te veel te laten oplopen als hij nog niet warm genoeg is. Er zijn bepaalde pompen die leeg kunnen lopen als een tractor niet gebruikt wordt. Ook kan een motor beschadigd raken als hij te vroeg, te veel belast wordt. 

Onderdelen vervangen

Een tractor wordt dagelijks gebruikt en het is niet raar dat er soms dan een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden. Wil je een mister agri aftakas kopen of is de tractor toe aan een nieuwe topstang minitractor kopen? Je vindt alle benodigdheden op de website van Mister Agri. Ook voor een mister agri heftruckstoel kan je bij dit fijne bedrijf terecht. 

Mister Agri is een bedrijf met jarenlange ervaring en kan als je dit wil jou adviseren als je twijfelt over een bepaald onderdeel. Weet je niet of je het juiste onderdeel hebt gevonden en wil je graag wat meer informatie dan kan je altijd contact met hen opnemen. Zij helpen je graag. De medewerkers bij dit bedrijf hebben jarenlange ervaring in deze branche en kunnen jou prima helpen.