Voordelen van auto leasen

verkoop tweedehands auto

Heb je een auto nodig, maar zie je het niet zitten om een nieuwe wagen te kopen? Dan is leasen misschien wel een goede optie. Als je niet al te veel geld wilt uitgeven, kan je een tweedehands wagen kopen. Wie even kort een wagen nodig heeft, kan een auto huren. Toch kunnen beide opties niet altijd een goede oplossing bieden. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een wagen nodig hebt voor een periode van slechts een jaar; dan is zowel kopen als huren een veel te dure optie. Als alternatief kan je een auto leasen bij een bedrijf als Athlon, dan betaal je een bedrag per maand, en kan je de wagen voor langere tijd gebruiken.

Waar kan je een auto leasen?

Veel mensen kennen het principe van auto leasen via bedrijfswagens. Dat is eigenlijk een beetje hetzelfde: in principe least je werkgever de auto, en geeft hij hem door aan jou als deel van je loon. Je kan ook privé leasen, de grootste bedrijven die auto’s ook privé leasen zijn Athlon en Justlease. Meestal bieden ze heel veel modellen en heel veel prijsklassen, zodat je je keuze helemaal juist kan afstellen. De grote privélease bedrijven helpen je ook met alle administratie.

Voordelen van leasen

De voordelen van leasen zijn dat je de auto voor langere, of soms onbepaalde tijd kan gebruiken. Bij huurauto’s is dat niet het geval, daar gaat het enkel voor korte periodes. Bovendien is een leaseauto goedkoper op lange termijn dan een huurwagen. Wat ook belangrijk is, is dat de leasewagen op jouw naam staat, je moet dus wel opletten dat het auto overschrijven juist verloopt. Leasen is dus een goede optie voor periodes van enkele maanden tot een jaar, waar je dus een auto wilt die in principe volledig van jezelf is en op jouw naam staat, maar wel goedkoper dan er zelf een aankopen.