De voordelen van een topper van 180×200

matras

Het hebben van een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Het helpt je op gewicht te blijven, vermindert stress en is goed voor je lichaam. Een goede nachtrust is soms echter ook moeilijk te bereiken. Met een topper 180×200 wordt het echter wel een stukje makkelijker.

Waarom een topper?

Een topper kent vele namen. Men noemt het ook wel een topmatras, bijvoorbeeld. Dat is dan ook de meest omvattende term. Een topmatras is een dunner maar ook stevig matras dat je bovenop je bestaande matras legt. Het heeft een aantal grote voordelen:

  • een topmatras zorgt ervoor dat je matras weer steviger aanvoelt, ook wanneer het al een tijdje ouder is.
  • een topmatras neemt al het vocht op dat je gedurende de nacht verliest zodat het niet in je echte matras trekt.
  • een topper vermindert kuilvorming.
  • een topper zorgt voor meer ondersteuning.

Beter slapen

Een nieuw matras kopen is duur. Het kost nu eenmaal veel om zo’n heel object te vervangen. Ben je daar nog niet aan toe en moet je eerst sparen? Dan kun je in de tussentijd een topper gebruiken om je oude matras toch nog een nieuw leven te geven. Je kunt er dan weer even mee door terwijl je spaart voor je nieuwe ondermatras. 

matras

Schoon en droog

Als we slapen, verliezen we veel vocht. Het is niet zo’n fris idee dat dit allemaal in je matras trekt want je kunt een matras natuurlijk niet zomaar in de wasmachine gooien. Met een topmatras neem je dat vocht allemaal op. De hoes van de topper kun je vaak wel wassen, zodat deze makkelijker schoon is te houden.