Een dak met weinig onderhoud

2groendak

Schoonmaken is vaak een van de meest uitgestelde klusjes in huis. Iedereen heeft wel een klusje die ze niet leuk vinden om te doen. Dit kan verschillen van afwassen tot de ramen wassen. Nu we het steeds drukker lijken te hebben blijft er vaak weinig tijd over om je huis van binnen schoon te houden, laat staan de buitenkant. Het dak op gaan om die weer schoon te krijgen vinden velen ook geen leuke klus. Dit kan vanwege de hoogte veel moeite en energie kosten. Gelukkig bestaan er ook daken die weinig tot geen onderhoud nodig hebben, zoals een sedumdak

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een dak dat bestaat uit een extra laag vetplanten. Deze vetplanten zijn een natuurlijke versie van de traditionele dakpannen. De sedum kan goed tegen de verschillende weersomstandigheden, zoals regen, droogte, hitte en kou. Het voordeel daarvan is dat ze langer meegaan en niet snel beschadigt raken. Ten opzichte van een traditioneel dak gaan ze dan ook dubbel zo lang mee. Daarnaast isoleren ze ook beter dan de standaard daken. Zo houden ze de warmte en de kou buiten, zodat er een aangename temperatuur binnen is. Sedumdaken zijn dus een uitstekend goede optie ter vervanging van andere niet duurzame daken.

Sedums zijn van nature schoon

Een sedum is als plant gemaakt van natuurlijk materiaal dat zichzelf goed kan onderhouden, net zoals alle andere planten. Zo zullen de meesten de planten die ze in huis hebben staan of in de tuin hebben geplant ook niet regelmatig schoon hoeven te maken. Het enige wat ze nodig hebben is genoeg water en zonlicht. De sedum is hierbij geen uitzondering. Zolang ze voldoende voeding, zon en water krijgen, blijven ze mooi groen. Dit is een verschil met andere daken die wel snel verkleuren. Een sedumdak zorgt dus al van nature voor een nette uitstraling en daardoor hoeft het ook niet onderhouden te worden.