Hoe ontwerp je de perfecte badkamer

Een badkamer inrichten is niet makkelijk, zeker als het een kleine is. Er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op de uitstraling van jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je gebruikt, de verlichting, voldoende opbergruimte en natuurlijk stijl. Ga je voor tijdloos of voor trendy met het risico dat de trend voorbij gaat?

Denk goed na over de basis

Allereerst is het belangrijk dat je goed nadenkt over de basis. Daarmee wordt bedoeld: de wanden en vloeren van jouw badkamer. Deze vormen een aanzienlijk oogpunt van de badkamer. De meeste badkamers zijn niet erg groot. Om de badkamer dus ruimtelijker te laten lijken, kan het verstandig zijn om te kiezen voor lichte kleuren. Daarbij is keuze voor neutrale kleuren een aanrader. Deze kun je makkelijker aanpassen aan de trends van het moment, waardoor je er minder makkelijk op uitgekeken raakt. Een goed voorbeeld van een lichte, neutrale wand is een beton ciré wand. Naast het feit dat dit materiaal waterbestendig en licht in onderhoud is, is het stijlvol en tijdloos. Over het algemeen is een beton ciré wand grijs, maar je kunt bij dit materiaal ook kiezen voor andere neutrale kleuren.

Zorg voor een praktische indeling

Omdat de badkamer over het algemeen niet de ruimste kamer van het huis is, is het belangrijk dat deze een praktische indeling heeft. Zwevende badkamermeubels staan mooi, maar zijn niet erg handig in een kleine badkamer. Je verliest er opbergruimte mee, die je in een badkamer over het algemeen hard nodig hebt. Denk ook na of je de wc in de badkamer nodig hebt of niet. Dit bespaart een hoop ruimte. En wil je per se een bad, bekijk of je deze kunt combineren met de douche.

Met deze tips ontwerp je zo een stijlvolle, praktische badkamer!