Siergrassen

Ik wilde mijn tuin wat opfleuren. Ik kocht daarvoor wat mooie bloeiende tuinplanten en mijn oog viel toen ook op siergrassen. Met siergras had ik eigenlijk nog helemaal geen enkele ervaring. Tot het moment dat iemand mij vertelde dat je hiermee je tuin echt nog meer kunt verfraaien.Dit soort gras is namelijk verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren. Bovendien kun je er heel voorzichtig ook gewoon overheen lopen.Je moet het alleen niet gaan gebruiken als speelgras. Het siergras is echter niet geschikt om er een potje voetbal op te spelen.

Een mooie afwisseling van vorm en kleur in je tuin

Er is zoveel keuze in mooie siergrassen dat je in je tuin of border een mooie afwisseling kunt maken in vorm en kleur. Toen ik naar informatie zocht zag ik dat er soorten siergras

zijn die wat hoger groeien. Daarnaast zijn er ook soorten verkrijgbaar die laag blijven. Een combinatie van hoog en lage grassen zorgt voor wat meer dynamiek in je border of tuin. Mijn tuin is in ieder geval een stuk mooier geworden door het gebruik van meerdere soorten siergras.