Vijververlichting

vijververlichting

Veel tuinliefhebbers hebben een tuin met een vijver. Een vijver is rustgevend, zeker als er een waterval aanwezig is. Het is wel belangrijk dat het water goed helder is om de vissen beter te kunnen zien.

De juiste tuin
Lang na zonsondergang wil je nog genieten van je tuin en vijver. Wanneer je gebruik maakt van vijververlichting in de vijver kun je ook, wanneer het donker is, de vissen bewonderen. Wanneer je verlichting aanbrengt in de fontein of het waterornament geeft dat een bijzonder effect. Tegenwoordig kun je door het aanbrengen van een ledverlichting de ledlampen tijdens de nachtelijke uren laten branden. Ledverlichting verbruikt bijna geen elektrische energie.

vijververlichting

In de winter
De sfeerverlichting vormt in en bij de vijver in de winter voor een mooie uitstraling, ook als er sneeuw ligt. Wanneer de vijver dicht bij een terras is aangelegd, is het de verlichting die voor de extra veiligheid en de sfeer in de tuin zorgt.

Soorten
Er zijn verschillende soorten verlichtingen. In de vijver kun je gebruik maken van waterdichte ledstrips, spots en lichtgevende drijvende objecten. Je hebt ook lichtgevende drijvende plantenmanden die zowel onder als boven water licht geven. Met licht kun je de vijver een echte smaakmaker laten worden van je tuin.