Voordelen van Prefab

nieuwbouw-woning-bouwen

Een prefab woning is handig omdat het snel in elkaar kan worden gezet. Dit gebeurd nadat alle stukken al zijn gefabriceerd en klaargelegd in het fabriek of op de werkplaats. Deze stukken worden hierna vervoerd naar de bouwplek. Daar kunnen de bouwvakkers of specialisten aan de slag om de woning in elkaar te zetten. Het neemt niet veel tijd in beslag en de woning is dan ook gelijk klaar om bewoond te worden. Wie wil nou niet zo snel een huis bouwen. Ook kan men vanaf het begin een gewenste indeling aangeven zodat het gepersonaliseerd is.

Nadelen van Prefab

Het bouwen van een prefab woning kan in een hele korte periode worden gerealiseerd. Dit kan omdat al het materiaal en de stukken van het huis in een aparte plek worden gemaakt. Het kan ook betekenen dat de basis niet even stevig is als een huis dat gelijk terplekke vanaf het begin wordt gebouwd. Het stuk land waar het huis op wordt geleverd en afgemaakt moet eigendom zijn van de koper. Dit is een nadeel omdat het veel tijd en energie in beslag neemt alvorens het bouwen van het huis. Verder is een prefab woning niet levenslang goed, veel delen moeten na enkele jaren worden vervangen.

Groottes van Prefab

De groottes van prefab woningen kunnen variëren. Mensen kunnen hun eigen prefab designen en aanvragen. Hierdoor zijn de grootten en maten erg verschillend en hangt het zeker af van de koper of bouwer. Zo een woning kan ook op tientallen manier worden ingedeeld, de eisen van de koper bepalen welke ruimte groter wordt dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan een grotere keuken en een kleine woonkamer of juist een groot balkon in plaats van een grote slaapkamer. De variaties zijn talloos en kunnen in elk vorm voorkomen. Ook de bouwstijlen en kleuren van huizen kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan een bouwstijl van een herenhuis.