Waarom kiezen voor een plakspiegel

Bent u op zoek naar een spiegel, maar bent u bang om de muren te beschadigen? Dan is een plakspiegel de ideale oplossing voor u. Om een plakspiegel op te hangen hoeft u namelijk niet in uw muur te boren. Een plakspiegel is niet alleen heel handig, het heeft ook een moderne uitstraling. Deze spiegels hebben namelijk meestal geen lijst waardoor ze een strakke uitstraling hebben.

Hoe hang je de plakspiegel op?

Zoals u aan de naam al kunt horen plakt de spiegel als het ware vast aan de muur. De spiegel wordt dan met spiegellijm of spiegelkit aan de ondergrond gemonteerd. Deze spiegellijm kan de spiegel niet aantasten, omdat het speciaal gemaakt is voor spiegels. U kunt ook voor een ophangsysteem kiezen. Met dit systeem kunt u de spiegel zowel verticaal als horizontaal neerhangen. Een plakspiegel hoeft niet perse aan de muur bevestigd te worden. U kunt er ook voor kiezen om de spiegel bijvoorbeeld op de voorkant van een kast of op uw kamerdeur te bevestigen.

Soorten plakspiegels

Plakspiegels bestaan net als gewone spiegels in allerlei soorten en maten. Je hebt onder andere rechthoekige plakspiegels. Deze spiegels zijn handig om uw outfit van top tot teen te bekijken. Je kunt de plakspiegel dan bijvoorbeeld op de voorkant van uw kast bevestigen zodat u snel kunt zien hoe de gekozen outfit uw staat. Ook zijn er ronde plakspiegels. Deze spiegels zijn juist weer ideaal om in de badkamer op te hangen. U zou de spiegel dan bijvoorbeeld boven het badkamermeubel op kunnen hangen. Je hebt plakspiegels zelfs in hele kleine formaten. Je kunt er dan meerdere naast elkaar opplakken zodat je zelf een patroon kunt creëren. Hier kunt u uw hal, toilet of woonkamer bijvoorbeeld helemaal mee transformeren.