Een zwembad kopen: de voordelen en nadelen

pexels-jonathan-borba-6110593

Een zwembad in je tuin: de wens van ieder kind. Een intex zwembad is niet alleen leuk. Er zijn nog veel meer voordelen, maar ook nadelen aan het aanschaffen van een mooi zwembad. De investering is vaak hoog het onderhoud kan ook duur of ingewikkeld zijn. Voor een zwembad kopen op je planning komt is het belangrijk alle voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Daarvoor is deze tekst! Op basis van deze tekst kan je misschien ook een keus maken tussen een bad met accessoires als een zwembad pomp of voor een ingegraven super de luxe bad!

De voordelen van een zwembad

Het grootste voordeel is natuurlijk dat jij ten alle tijden een duik kan nemen in jouw EIGEN zwembad. Lekker ontspannen met vrienden en verfrissen met je familie. Wie wil dat niet? Daarnaast kan je ook gewoon je workout in het bad doen, zo wordt de workout intensiever en heb je dus meer aan je training. Daarbij blijf je lekker koel!

Met een bad in je tuin heb je altijd een plek om je kinderen te laten wennen aan water, kinderen moeten vaak goed conditioneren voor ze kunnen zwemmen. Dus een eigen bad is daar ideaal voor. Daarbij is ieder kinderfeestje compleet met een zwembad in de tuin, ook een gezellige borrel of BBQ met je vrienden is veel leuker met een mooi bad in de tuin. Van verveling is in ieder geval geen sprake meer!

De nadelen van een zwembad

Het kopen en onderhouden van een zwembad is duur, er gaat veel geld in het schoonhouden en goed houden van het bad zitten. Daarbij vraagt de pomp en thermostaat redelijk veel elektriciteit wat dus ook in de kosten gaat lopen. Als je een zwembad aanschaft moet je dus altijd rekening houden met hoge kosten, het is namelijk simpelweg duur om een zwembad te onderhouden en schoon te houden!  Een bad kan veiligheidsrisico’s opleveren, als je kinderen of huisdieren hebt is het dus van groot belang altijd in de buurt te zijn om eventuele vervelende situaties te voorkomen. Onderschat dat niet!