Remschijven in een Peugeot Partner: zo moet je ze vervangen

remschijven peugeot partner

Als monteur zijnde moet je natuurlijk weten hoe je onderdelen moet vervangen. Dat is echter niet bij ieder type auto even gemakkelijk. De remschijven Peugeot Partner zijn bijvoorbeeld lastiger te vervangen dan in een ander type auto. Toch komt het vaak in grote lijnen op hetzelfde neer. Heb je nog nooit remschijven vervangen? Doorloop dan een aantal stappen en je leert het binnen de kortste keren:

  • de auto voorbereiden
  • de onderdelen loshalen
  • de nieuwe onderdelen plaatsen
  • het wiel terugplaatsen en de auto verlagen

In grote lijnen is dit wat er moet gebeuren. Hieronder lees je in meer detail hoe je remschijven van een auto kunt vervangen.

remschijven peugeot partner

Krik de auto omhoog 

Allereerst moet je er goed bij kunnen als je remschijven wil vervangen. Daarvoor moet je de auto opkrikken en vervolgens de wielen loshalen. Draai de wielbouten een beetje los voordat je de auto omhoog krikt. Als de auto al op de krik staat en de bouten zitten erg vast, dan kan de auto van de krik schieten als je teveel kracht op de bouten zet.

Haal onderdelen los

Je moet de remklauwen verwijderen om bij de schijven te kunnen. Niet alle auto’s hebben echter remklauwen. Als het remsysteem van je auto bij elkaar gehouden wordt door remklauwen, dien je deze eerst te verwijderen voordat je de schijven kunt vervangen. De remklauw en bijbehorende bevestiging zitten doorgaans vast met bouten. Haal deze los en plaats ze op een dusdanige manier dat je er goed bij kunt. 

Remschijven vervangen

Nu ga je de oude remschijven loshalen en de nieuwe plaatsen. Schroef ze goed vast en monteer ook de remklauw weer terug op zijn plaats. Als laatste ga je het wiel terugplaatsen. Zorg dat alles stevig vast zit en draai de bouten weer hard aan. Test voor je de weg op gaat even de remmen.