Volvo

auto kopen

Bij Volvo zal menigeen al gauw denken aan grote voertuigen als vrachtwagens en bussen. Niet bepaald het soort voertuig waar een particulier naar op zoek is. Daarin vergist men zich dan wel, want Volvo heeft naast zijn collectie grote voertuigen ook genoeg keuze in personenauto’s. Op de website spreken ze zelfs van de ontwikkeling van een volledig autonome elektrische auto in de vorm van de 360c die tevens als mobiele werkplaats en slaapplaats zal kunnen functioneren. Dit merk is gericht op de toekomst; en dat is niet sinds kort.

Het begon in 1927

In 1927 werd de eerste Volvo personenwagen gepresenteerd aan de wereld. Het bedrijf dat van origine kogellagers produceerde, wilde doorbreken op de Amerikaanse markt en zag in dat ze succesvoller zouden zijn met het verkopen van auto’s. Volvo heeft jarenlang personenauto’s geproduceerd en zelfs de productie van DAF overgenomen. Daarnaast maakte het merk ook vlot naam met het fabriceren van vrachtwagens. In de jaren tachtig verloor Volvo zijn populariteit als fabrikant van personenauto’s en in 1998 besloot men deze divisie te verkopen aan Ford en de productie van vrachtwagens te vergroten. In 2010 verkocht Ford Volvo aan de Zhejiang Geely Holding Group en sindsdien is de productie en verkoop van Volvo personenauto’s bijna verdubbeld.

Voor duurzame veiligheid

Al sinds 1944 is Volvo innovator als het gaat om veiligheid; de belangrijkste ontwikkeling in de autogeschiedenis op dit gebied, de driepuntsgordel, is door een Volvo ingenieur ontwikkeld. Slachtoffers van auto-ongelukken hebben hierdoor wel 50% meer kans op overleven dan slachtoffers die geen gordel dragen. Sinds 2003 behalen de automodellen van Volvo ook al 5 sterren bij de testen van EuroNCAP. Veiligheid is dan ook een van de grote speerpunten van het automerk. Naast veiligheid richt Volvo zich ook op het verduurzamen van zijn automodellen. De verwachting is dat in 2025 de helft van de modellen volledig elektrisch aangedreven zal zijn en in 2030 zullen er geen benzinewagens van dit merk meer verkocht worden.