Magneetvissen verboden of niet in Nederland?

Magneetvissen is een hobby voor veel mensen in Nederland. Het is een leuk tijdverdrijf, het brengt familie en vrienden bij elkaar, is een leuke bezigheid voor de vakantie. Tijdens het magneetvissen is de kans groot op het vinden van een groot scala aan metalen objecten zoals: muntjes, fietsen, velgen, buitenboordmotoren, servies, onderdelen, oorlogswapens, vuistvuurwapens, munitie, helmen, kluizen, scooters, verkeersborden en veel meer.

Minder prettige aspecten van magneetvissen

Het komt soms wel voor dat magneetvissers minder interessante objecten aan de kant van het water laten staan. Dit zorgt voor overlast aan buurtbewoners en voorbijgangers. Vaak worden er wapens en explosieven uit de Tweede Wereld Oorlog tijd opgevist. Hier moeten dan explosieven experts erbij gehaald worden, zo een explosief kan altijd nog afgaan. 

Dit heeft gemaakt dat er op sommige plekken in Nederland een verbod is geplaatst op magneetvissen. Om te weten welke plekken deze zijn, kan er het best contact opgenomen met uw gemeentehuis. Door het verbieden van magneetvissen, probeert men zoveel mogelijk troep langs het water te voorkomen. Het heeft echter ook zijn nadelen, iemand die ondanks een verbod gaat magneetvissen kan ervoor kiezen om een explosieven fonds niet te melden. Dit kan een gevaarlijke situatie creëren. Het beste is om duidelijke richtlijnen te formuleren voor magneetvissen. En misschien instanties in het leven te roepen die magneetvissen kunnen controleren en in toom kunnen houden.Meer informatie te vinden op https://magnetarvismagneet.nl/