Verschillende kleuren rozen

Roze rozen

Rozen zijn één van de mooiste bloemen die deze aarde voortbrengt. Ze zijn geschikt voor allerlei situaties, zoals begrafenissen, Valentijnsdag, als bedankje of om iemand beterschap te wensen. Maar er zijn er zo veel? Rozen kopen is één ding. Maar weet je ook welke roos je voor welke gelegenheid moet kopen? Als je antwoord op deze vraag ‘nee’ is, lees dan snel verder!

Verschillende kleuren rozen

Rozen zijn er in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de kleur. Als je rozen kopen wil, is het goed om stil te staan bij welke betekenis welke kleur roos heeft.
Zo heb je de witte roos. De witte roos staat voor puurheid en zuiverheid. Dan is er de rode roos. Waarschijnlijk wist je al lang dat deze voor liefde en romantiek staat, maar ik benoem hem toch ook nog maar even. Wat je misschien niet wist, is dat rood ook voor vriendschap en trouw staat. Verder heb je de bordeaux rode roos. Deze rood staat voor rouw en verdriet. Ook is er de roze roos. Die staat voor dankbaarheid en geluk. Verder heb je de gele roos, die staat voor vrolijkheid en energie. Naast geel heb je nog de oranje roos, die staat voor passie, gezelligheid en verlangen. Daarnaast is er ook de zalm- of perzikkleurige roos. Deze staat voor dankbaarheid en waardering. Tot slot heb je de kleur blauw. Deze staat voor mysterie en spanning.

Welke kleur voor welke gelegenheid

De kleur roos is dus van groot belang, helemaal als je te maken hebt met een persoon die verstand heeft van bloemen. Welke kleur is nou geschikt voor welke gelegenheid?
Voor een bruiloft is de witte roos een goede keus, door haar betekenis van puurheid en zuiverheid. Voor Valentijnsdag is rood natuurlijk een geschikte keus, maar deze gelegenheid is ook zeer geschikt voor de blauwe, mysterieuze roos. Een roze roos is erg geschikt als je iemand wil bedanken, net als de zalm- of perzikkleurige roos.