Lekker nuchter en Hollands

Overijssel

Ga je op vakantie naar Overijssel dan kom je in een vrij nuchtere streek terecht, plaatsen als Zwolle, Kampen, Deventer en mooie natuurgebieden in Twente. De provincie ligt tegen de Duitse grens aan, onderverdeeld in vijf streken die overigens niet officieel zijn. De provincie zit vol met prachtige rivieren, de IJssel, de Overijsselse Vecht zijn Nederland op zijn mooist. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een schitterend gebied met heide en bossen, het gebied is uitstekend geschikt om mooie wandelingen of fietstochten te maken. Twente is een eigenzinnige regio met een geheel eigen karakter, mooie landgoederen kenmerken deze regio.

Waar op zomervakantie?

Het vechtdal is de meest populaire plaats voor mensen om op zomervakantie te gaan, langs de oevers van de Overijsselse Vecht met veel groen. De stadjes Ommen, Dalfsen en Harderwijk zijn erg leuk om te bezoeken, verschillende campings liggen hier in de omgeving. In het oosten ligt de bijzonderdere Twentse streek, Oldenzaal, Borne en Ootmarsum zijn typisch Twentse stadjes, de omgeving is enorm bosrijk en het toerisme is er klein gehouden. Op natuurgebied de heuvelrug kun je heerlijk wandelen en fietsen, bij Hellendoorn vind je meerdere campings vanwege het vakantiepark wat er is.

Overijssel

Hoofdstad van de regio

De officiële hoofdstad van de regio is Zwolle, een leuke sfeervolle stad met overblijfselen van eeuwenoude stadsmuren. Gezellige koffietentjes, pleinen, winkeltjes en cafés kenmerken de stad. Je hebt hier een perfecte samenkomst van modern en geschiedenis wat erg goed bij elkaar past. De vele monumenten in de stad laat zien dat Zwolle een rijke geschiedenis heeft, de studenten maken de stad ook erg levendig. De Sassenpoort uit de 14e eeuw is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De stadsgrachten van Zwolle kun je verkennen met een kano of elektrische boot die je kan huren, je vaart in een uurtje ongeveer een leuk rondje.