Snowboard tips

mooie-snowboard

Een snowboard helm zorgt ervoor dat de val van een snowboard gebroken kan worden en dat je hoofd niet te veel schade oploopt. Vaak is een helm ook verplicht in de meeste wintersportlanden en dit is niet zonder reden. Niet alleen voor beginnende snowboarders is een helm handig, maar ook voor de meer ervaren snowboarders kan een helm zware ongelukken voorkomen. Gelukkig zijn de meeste helmen vandaag de dag helemaal hip door leuke kleuren en door de goede afwerking. Kijk bijvoorbeeld eens naar een helm met gaten in de bovenkant voor een afkoelend effect. Daarnaast zijn ook snowboard bindingen fijn en het snowboard zelf goed om naar te kijken voor een leuke snowboard ervaring.

Binding die bij de juiste stijl past

Bindingen zijn naast een helm essentieel bij het snowboardmateriaal. Bindingen zorgen ervoor dat de directe connectie met het board soepel verloopt. De afstand tussen de bindingen is belangrijk en ook de hoek. Door deze twee factoren goed af te stellen wordt het snowboarden alleen nog maar leuker omdat dit voor een juiste positie en comfort zorgt. Ga bij de afstelling van de snowboardbindingen ook uit van het soort snowboarder dat je bent. Vaak gelden hiervoor weer andere waarden bij het afstellen waarmee rekening moet worden gehouden.

Een te kleine snowboard schoen?

Een snowboard schoen moet de onderkant van het been goed kunnen ondersteunen. In de binding gaat namelijk de schoen, dus de binding en de schoen moeten ook goed op elkaar worden aangesloten om zo de optimale snowboard ervaring te creëren. Wees vooral niet te bang om een schoen te kopen die in de eerste instantie te klein lijkt. Als je de juiste snowboard positie aanneemt, dan voel je direct dat de tenen niet meer tegen de voorkant van de schoen zitten. Koop vooral geen te grote schoen, omdat hierdoor de voet kan gaan schuiven.