EOS, crypto blockchain operating system

EOS is het eerste blockchain operating system (OS) en dient als basislaag voor blockchain applicaties, welke dankzij EOS sneller en veel gemakkelijker kunnen worden ontwikkeld.

Doordat EOS alle standaard elementen biedt voor een blockchain toepassing, kan iedereen die een blockchain toepassing wil ontwikkelen zich focussen op de logica / werking van de applicatie zonder “het wiel” opnieuw uit te hoeven vinden

EOS is een consensus blockchain OS dat onder andere elementaire zaken zoals databases, account rechten, taakbeheer / planning, authenticatie en internet-applicatie communicatie voorziet. Hierdoor kunnen blockchain applicaties en smart contracts veel efficiënter worden ontwikkeld en kunnen problemen omtrent de schaalbaarheid van een blockchain worden geëlimineerd.

De EOS.IO blockchain architectuur zou dermate schaalbaar moeten zijn, dat miljoenen transacties per seconde kunnen worden uitgevoerd zonder dat daarvoor transactievergoedingen moeten worden betaald door gebruikers. 

Handelaar Bitvavo

Bij Bitvavo kun je makkelijk EOS kopen en verkopen met een eigen EOS wallet. De site is gebruiksvriendelijk gemaakt, zonder al teveel technische ingewikkeldheden. Ook is er geen minimumbedrag vereist, zodat iedereen meteen aan de slag kan.

De coins die je kunt kopen zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Monero en Dash. Je hebt geen externe wallet nodig, wat ideaal is voor beginners om even de kat uit de boom te kijken. Uiteindelijk is het echter wel aan te raden om te gaan voor een eigen wallet.