Alles over de VCA Basis training van G4S

Krijg jij in je dagelijks werkzaamheden te maken met risico’s of werk je in een risicovolle omgeving? Het is dan zeker de moeite waard om eens te kijken naar het volgen van een VCA Basis training. Dit is een opleiding basisveiligheid en is speciaal voor operationele medewerkers. Wanneer je in dagelijkse werkzaamheden te maken hebt met gevaren is het behalen van deze training van groot belang. Zo kun je aantonen kennis te hebben van de mogelijke gevaren, maar ook dat je aandacht hebt voor veilig en gezond werken.

Een VCA Basis training is een aanrader wanneer je onderdeel uitmaakt van het personeel van een bedrijf, maar ook als je voor jezelf werkt of onder uitvoerend personeel valt. Ook als je leidinggevende bent in een risicovolle werkomgeving is het volgen van een VCA training belangrijk. Tijdens de cursus worden heel wat onderwerpen behandeld die belangrijk zijn, waaronder brand- en explosiegevaar, elektriciteit, persoonlijk beschermingsmiddelen, werken op hoogte, gereedschapsmachines en gevaarlijke stoffen. De opleiding is erg breed en daardoor voor iedere operationele medewerker geschikt.

Waarom is een VCA Basis training belangrijk?

Een VCA Basis training is belangrijk omdat je met dit certificaat aantoont te werken met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. Steeds meer opdrachtgevers eisen deze certificatie bij medewerkers. Om te voldoen aan deze eisen is het volgen van een VCA Basis training zeker een aanrader. Het is daarnaast ook voor jezelf zeker slim om je hierin te verdiepen. Zo kun je veiliger werken, maar ben je ook veel meer bewust van wat er kan gebeuren.