Dartborden webshop

Op zoek naar dartborden? Kijk eens op de webshop van Dartshopper. Deze aanbieder heeft een ruim assortiment aan dartborden voor alle leeftijden en ervaringen. Misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het uitkiezen van je dartbord. Lees dan dit artikel om je op weg te helpen. Het begint natuurlijk met de vraag waarom je een dartbord wil aanschaffen. Wil je gewoon af en toe met vrienden een pijltje gooien, wil je graag serieus leren darten, of wil je dartborden voor in je kroeg of bij je vereniging bijvoorbeeld.

Training en professioneel

Als je serieus wil leren darten, kun je kijken naar training dartborden. Deze dartborden hebben kleinere vakjes voor de triples en doubles, waardoor je gerichter op deze vakken leert gooien. Als je dan op een normaal dartbord gaat gooien, raak je veel gemakkelijker deze vakjes, omdat je gewend bent in een kleiner stuk te gooien. Ook de bedrading van dartborden maakt onderscheid tussen recreatief of professioneel darten. Professionele dartborden hebben de zogeheten blade wire, die ervoor zorgt dat pijltjes niet van het bord afkaatsen. Andere borden hebben meer dit risico en hebben round wire.

Voor je plezier

Als je voor je plezier een dartbord wil, wil je er misschien niet te veel geld aan uitgeven. Dat is heel begrijpelijk, maar de goedkoopste kiezen is niet altijd de ideale optie om te besparen. Dartborden met round wire krijgen bijvoorbeeld ook sneller gaatjes, waardoor op den duur je dartbord niet echt meer bruikbaar is. Dartborden met blade wire blijven veel langer netjes. Als je meerdere dartborden koopt, kun je wel besparen door de bulkaanbiedingen van Dartshopper. Je vindt alle dartborden in hun webshop